Examen FEA-Ondernemer

Het examen FEA-Ondernemer bestaat uit het uitwerken van een casus en het mondeling verdedigen ervan. Deelname aan het examen FEA-Ondernemer is alleen mogelijk indien u aantoonbaar voldoende kennis heeft van een echtscheiding van een particulier. U voldoet hieraan wanneer u staat ingeschreven als RFEA-Particulier óf voor het examen MC FEA-Particulier een 5,0 of hoger heeft behaald (niet ouder dan 2 jaar).

Voldoet u nog niet aan deze kenniseis, dan kunt u tegelijk met de inschrijving voor het examen FEA-Ondernemer inschrijven voor het eerstvolgende examen MC FEA-Particulier. Als u hiervoor minimaal een 5,0 behaalt, kunt u deelnemen aan het eerstvolgende examen FEA-Ondernemer.

De kosten voor het examen FEA-Ondernemer bedragen per 1 juli 2022:

Examen Kosten*
Examen FEA-Ondernemer € 634,-
Gelijktijdige inschrijving Examen MC FEA particulier en Examen FEA-Ondernemer    € 976,-

*Tarieven examen zijn onderhevig aan BTW-heffing tenzij kandidaat ter voorbereiding op het examen een van BTW vrijgestelde opleiding heeft gevolgd bij een door de Stichting RFEA geaccrediteerd opleidingsinstituut. In dat geval is het examen vrij van BTW.

Examen RFEA – voorjaar 2021 resultaten
Hieronder treft u de resultaten aan van het examen voorjaar 2021

Aantal kandidaten: 5
Geslaagd aantal: 5
Gezakt aantal: 0

 

PE-toetsing na examen
In het kader van Permanente Educatie-verplichtingen dient u als RFEA-lid PE-toetsen af te leggen. De eerste toets vindt, afhankelijk van het examenjaar, in het derde, vierde of vijfde jaar plaats. Na het afleggen van de eerste PE-casus vindt toetsing iedere drie jaar plaats.
In juli 2020 is de planning voor de PE-momenten aangepast. Hieronder ziet u in welk jaar uw eerste PE-toetsing plaatsvindt. De oude data komen hiermee te vervallen.

PE-moment RFEA ondernemer

  oud   nieuw
Geslaagd voor examen in 2019 januari 2023   januari 2025
Geslaagd voor examen in 2020 januari 2023 januari 2025

Lees voor een toelichting van de kosten en meer details over het examen FEA-Ondernemer het examenreglement FEA-Ondernemer 2022 

Heeft u vragen naar aanleiding van bovenstaande informatie? Stuur dan een mail naar: examenbureau@rfea.nl

Casus met richtlijnantwoorden
Periodiek wordt in het kader van de examentrainingen en permanente educatie van de leden van RFEA een examencasus FEA ondernemer met richtlijnantwoorden door de stichting RFEA gepubliceerd.