RFEA en FFP gaan onder één vlag verder

- 29 Sep 2022

Het Register Financieel Echtscheidingsadviseurs (RFEA) en de beroepsorganisatie voor gecertificeerd financieel planners (FFP) bundelen hun krachten. Met ingang van 1 januari 2023 gaat de Vereniging RFEA op in de beroepsorganisatie FFP. Het keurmerk RFEA blijft nog maximaal vijf jaar bestaan.

Het RFEA-keurmerk staat sinds 2009 voor specialistische kennis en kunde op het gebied van financieel advies rond scheiden. RFEA bewaakt de kwaliteitseisen die worden gesteld aan de adviseurs en draagt de waarde van dit specialistische advies uit naar consumenten. Daaraan is en blijft veel behoefte. Echter, consumenten vragen tegelijkertijd in toenemende mate om een specialist met een brede integrale kijk op hun financiële situatie. Dit is voor RFEA reden geweest om op zoek te gaan naar een combinatie die het beste uit twee werelden – specialisatie en integraal financieel advies – verenigt.

FFP is met haar internationale keurmerk CFP® een organisatie die het belang van goed financieel scheidingsadvies erkent, onderkent en uitdraagt. Circa 15% van de RFEA-leden was ook al aangesloten bij FFP. Binnen VFBO-verband werken beide organisaties sinds 2020 al nauw met elkaar samen. Door nu samen te gaan kan de waarde van financieel echtscheidingsadvies beter worden geborgd en uitgedragen. Adviseurs die in het RFEA-registers staan ingeschreven, mogen het keurmerk nog maximaal vijf jaar voeren.